Nátriumglutamát – a születéstől a halálig
A neves feltaláló, Dr. Horváth István biológus-kutató-orvos, a New York-i Tudományos Akadémia tagja, is egyetért azzal, hogy itt az ideje, hogy az egész világ megtudja, mik is azok a glutamát receptorok. Arra is választ keresünk, miért rakják tele a gyártók nátriumglutamáttal az élelmiszereket.
Ön ismeri az E621-et, hallott már róla?
Ki a felelős az E621 által okozott függőségért és ételmérgezésért? Kiderült, hogy a nátriumglutamát, vagyis az E621 agydaganatot es rákot okoz.
Az amerikai kormány nem akarta beismerni, hogy hibát követtek el, mert az ugye az rosszul nézett volna ki számukra. Inkább hazudoztak és visszatartották a kutatások eredményeit, melyek bizonyították, hogy hosszútávon életveszélyes a fogyasztása.
A legnagyobb multik valamint a média is kezében tartja a kormányokat. Újságokban, rádióban tv-ben nem lehet az igazságra találni, mert a főszerkesztő kihúzza a cikkeket. Rengeteg fitness újság van a piacon, ha a mélyére nézünk, kiderül, a Monsanto cég áll a hátterükben. Ez a cég akarta elérni, hogy Magyarországon is kötelező legyen az általa kifejlesztett, génkezelt kukorica termelése. Ez a cég akarja a világ összes ételét ellenőrizni. Nemrég Indiában néhány földműves öngyilkos lett a Monsanto miatt.
Szóval akkor ez is azt jelenti, hogy már a fitness újságokban leírtaknak sem lehet hinni!?
Nagyon jól tudják ezek a nagy cégek, hogyan kell, és lehet az embereket manipulálni.
Tudják, hogy csak azt hisszük el, amit olvasunk a magazinokban, vagy amit a tv-ben látunk.
Egyetlen kormány sem húz hasznot abból, ha a nép fizikálisan és mentálisan egészséges. Ilyen néptől rettegne a kormány.
Agykontroll, vastagon.
Dr. Russel Blaylock, aki a nátriumglutamát keresztapja írta az „Exitotoxins" című könyvet, melyben például a NutraSweet és aszpartám édesítőszerekről is beszélt.
Rájöttek, hogy az agy külső részén is glutamát receptor sejtek vannak, csakúgy, mint minden belső szervben és szövetben. Az egész emésztőrendszer a nyelőcsőtől a vastagbélig ilyen glutamát receptorokat tartalmaz.
A szív elektromos irányító rendszere is számos glutamát receptorral rendelkezik. A spermiumot, csontokat, mellékveséket, tüdőt, petefészket és a kalcium lerakódását is a glutamát receptorok ellenőrzik.
Tehát mikor nátriumglutamátot eszik (E621), akkor a vérében a nátriumglutamát szint akár 20-szoros értékre is megemelkedhet. Ezért rohannak sokan WC-re étkezés után, mert izgalmi állapotba kerülnek a nyelőcső és bél receptorai.
Előfordulhat, hogy irrátibilis bélszindrómát vált ki, vagy ha ez már kialakult, akkor sokkal rosszabb lehet a helyzet. Reflux esetén is romolhat az állapota. Sokszor ez is okozza a szívinfarktust, mert megzavarja a szív bioáram-ellátását a túlzott glutamát fogyasztása.
A vizsgálatok minden ilyen esetben alacsony magnézium mennyiséget állapítottak meg. (Még sok orvos és kutató sem tudja, hogy kalcium nem épülhet be magnézium nélkül és fordítva és ezek csak a nyálkahártyán képesek felszívódni, beépülni a szervezetbe – ezért nincs értelme külön-külön szedni vagy lenyelni – s a következmény: vesekő, epekő, elhízás, keringési rendellenességek).
A szervezet alacsony magnézium szintje esetén a glutamát receptor hiperérzékennyé válik.
Az emberek, főleg az atléták, elég könnyen szívinfarktust kaphatnak a glutamát receptorok miatt, ha nem szednek extra kalcium-magnézium kiegészítőket szopogatás formájában. Ha glutamát tartalmú ételeket vagy italokat fogyasztanak, vagy diétás kólát isznak edzés előtt, akkor túlizgatják a glutamát receptorokat, és e miatt rendkívül megnő a veszélye, hogy szívinfarktust kapjon az illető.
Szokott Ön cukormentes Red Bull-t adni gyermekének vagy iszik-e ilyet a gyermeke edzés előtt?
Persze, a halotti bizonyítványon nem azt tüntetik fel, hogy „a halál oka: nátriumglutamát".
Többek között azért sem, mert az orvosoknak fogalma sincs a nátriumglutamát kutatások eredményeiről. Felhúzott szemöldökkel néznek egymásra és a halál okát ráfogják valamire, jobb híján: szívinfarktus.
Még a kardiológusok sem tudják, hogy a szív elektromos irányító rendszerében, de magában a szívizomban is glutamát receptorok vannak. Emberek millióinak szívritmuszavara (Arrhythmia) van, amely életveszélyes, de egyetlen orvos sem hívja fel a betegek figyelmét, hogy óvakodjanak a nátriumglutamáttól és aszpartámtól, pedig nagyon veszélyesek a szervezetre és szívinfarktust okozhatnak.
A bébiételekkel ugyanez a helyzet.
Azt hazudják, hogy kivették a bébiételekből a nátriumglutamátot. De ez nem igaz.
Kivették a színtiszta nátriumglutamátot, és átnevezték „hidrolizált fehérje" és „kazeinát", valamint egy tucat más névre. Az összes bébiétel címkéjén látható, hogy tele vannak nátriumglutamáttal. Szegény anyukák, tudtuk nélkül károsítják gyermekük idegrendszerét. Pedig az első 18 hónap a legfontosabb időszak a bébi életében, hogy ne adjunk neki semmilyen toxikus ételt.
Csodálkoznak, hogy gyermekük túlsúlyos vagy kövér? Állatkísérletekben megfigyelték, hogy az ételekhez adott nátriumglutamát azonnal elkezdte hizlalni az állatokat.
Ha kivonnák a forgalomból a nátriumglutamátot, a gyártók százmillárdokat veszítenének. Gondoljon csak arra, hogy mennyi pénzt keresnek ezzel. És azzal, hogy a nátriumglutamát által okozott tüneteket, betegségeket az általuk előállított gyógyszerekkel kezelik.
A kormánynak ez így nagyon jó, ők kontrollálják az élelmiszer törvényeket, melyekben a szénhidrát, zabpehely, cukor és hasonló termékek ajánlott bevitelét kezelik.
Ne izgassa fel magát, Magyarországon is van élelmiszerajánlás és törvény!
Észrevette, hogy inkább különböző szénhidrátokat és a fehér kenyeret tartja előnyben a tápanyagdús, teljes kiőrlésű kenyér helyett? Vagy állandóan sült krumplit kíván köretnek? Ismerős, ugye?
A nátriumglutamáttal felszedett súlyt elég nehéz edzéssel leadni, de még annál is nehezebb leszokni azokról az ételekről, melyek tele vannak az étvágyát irányító glutamáttal.
Ezek a metabolizmust is kibillentik az egyensúlyából. Ezért is nő a hátsó felük, és egyre nagyobb lesz a testtömegük. Az elhízáson kívül metabolikus szindrómát is okoz, így leptin érzékenység alakul ki. Ez az a hormon, amely a bevitt/leadott energiát, azaz a metabolizmust is szabályozza.
Dr. Blaylock azt is bebizonyította, hogy nagyon kevés nátriumglutamát elég a leptin érzéketlenség kialakulásához.
A nátriumglutamát egyik legveszélyesebb formája a szójakivonat.
A szójabab természetes módon nagy mennyiségű glutamátot tartalmaz. Jóval többet, mint bármelyik növény, zöldség. A szója hidrolizálása során a szója fehérje elválik a glutamáttól.
A glutamát szintje ezért jóval magasabb a vegetáriánus ételekben. A vegetáriánusok úgy eszik az ilyen ételeket, mintha ezek lennének a legegészségesebbek a világon.
Ne feledjük, a nátriumglutamát a legizgatóbb „méreg". Minél több van belőle az ételben, annál finomabbnak tűnik, és annál többet akar enni belőle.
25 éven keresztül CT-vel vizsgáltak egy olyan csoportot, akik szójás ételeket fogyasztottak. A tanulmány eredménye az volt, hogy a szóját fogyasztóknál fordult elő a legmagasabb arányú elmebaj (dementia), illetve agysorvadás.
Ezeknek az embereknek a mangán szintjük is jóval magasabb volt, amely az agy ugyanazon részére mérgező, ahol a Parkinson-kór keletkezik. A legtöbb vegetáriánus megeszi a különböző méregkeverékeket a szójaételekben, és azt hiszi, hogy egészséges és tápláló. Holott hihetetlen módon pusztítják idegrendszerüket, csakúgy, mint más belső szervüket is.
Ez nem azt jelenti, hogy aki nem vegetáriánus, az nem mérgezi magát. Csak lehet, hogy nem eszik annyi szóját. A magyar ember legtöbbször Vegetával és Pirosarannyal főz, mely készítmények bővelkednek ebben az „idegméregben".
Dr. Blaylock már annyi kutatást végzett a nátriumglutamáttal kapcsolatban, hogy az amerikai kormány nem tud, nem mer ellene tenni. A kutatás eredményeit még a kormányok és az FDA (Élelmiszer Hivatal) korrupt kutatóorvosai sem tudják megcáfolni.
Hagyják, hogy dolgozzon magában, de nem engedik a média közelébe, hogy nyilatkozzon a nátriumglutamátról vagy a NutraSweetről és társairól.
Igazából a legjobban attól fél a kormány, ha elvesztené a csatát Dr. Blaylock ellen, és ez rossz eredményhez vezetne.
Hogyan magyaráznák meg a népnek, hogy miért hazudtak, és miért kellett meghalnia emberek millióinak a nátriumglutamát fogyasztása miatt?
Dr. Blaylock egyetlen lehetősége az emberek tudomására hozni, hogy milyen eldugott veszély leselkedik rájuk az ételekben, az általa írt könyvek, videók, és nyilatkozatok által, sokszor a „föld alatt".
Magazinok, újságok, tv csatornák feketelistán tartják, ott nem engedik szerepelni, nyilatkozni.
Emberek tizmilliói fogyasztanak nátriumglutamátot, édesítőszereket, és senki nem mondja, hogy ezektől a szerektől mindenféle neurológia problémánk lesz, beleértve a halált is, mint mellékhatást.
Dr. Blaylock beszámolója szerint ő több ezer betegét szabadította meg a gyógyszerek szedésétől azzal, hogy megtiltotta nekik a nátriumglutamátot tartalmazó ételek fogyasztását, és kalcium-magnézium kiegészítőket adott.
Pedig ezek a betegek mind különböző neurológiai betegségtől szenvedtek, különböző epilepsziás jellegű rohamokkal. Arról nem is beszélve, hogy a nagy mennyiségű gyógyszerek szedése ellenére is rohamuk volt.
A legtöbb ideggyógyásznak, és azon orvosoknak, akik rohambetegségeket kezelnek, fogalmuk sincs a nátriumglutamát káros élettani hatásáról. Persze hogy nincs fogalmuk. De ha lenne, akkor is minden este azon meditálnának, hogy a nátriumglutamát fogalma kimenjen a fejükből, hiszen a gyógyítás nem üzlet.
Minden idegtudománnyal foglalkozó újság glutamát receptorokról beszél. Ma nagyon felkapott dolog. Ellenben arról senki nem beszél és ír, hogy mit keres a glutamát az ételben koncentrált formában, és miért? Csak arról beszélnek, hogy a glutamát egyfajta izgató méreg. De arról már nem, hogy a gyermekeknél is egyre több szívinfarktust okoz, és nem tudjuk, mitől történhetett, hiszen tegnap még semmi baja nem volt a gyermeknek, ma meg megállt a szíve. Esetleg ma éppen megvakult az egyik családtagunk és hasonló helyzet állt elő.
Ha megkérdezi az élelmiszergyártó cégeket, hogy az „élesztő-kivonat" (nátriumglutamát) mit keres a csomagoláson levő összetevők listáján, büszkén mondják, hogy a glutamát természetes formában fordul elő a természetben. A paradicsom és tengeri hínár is tartalmazza. Úgy gondolják, jogosan írják hatalmas betűkkel a csomagolásra, hogy „100%-ban természetes". Ez a HAZUGSÁG!
A természetben teljesen más kötésben vannak jelen ezek a glutamátok. Különböző aminosav csoportokban vannak jelen, nem pedig elizolált-szabad-aminosavként.
Ha tényleg természetes formájában fogyasztja a glutamátot, mint komplex fehérjét, azt a gyomor képes rendesen megemészteni. Az emésztőrendszerben szinte nincs szabadkötésű aminosav a paradicsomból, és a tengeri hínárból, vagy bármilyen más természetes ételből.
Szabad kötésű aminosav nem létezik a gyomorban, hiszen ha természetes az étel, akkor kombinált aminosavként szívódik fel, amit a máj lebont, így nagyon kicsi koncentrátumban fordul elő. Ezért a szervezetnek nem okoz gondot.
Ha a gyártók hidrolizálják, vagy élesztő kivonatként adják az ételhez, akkor az már nem természetes, és a címkézés is megtévesztő. Miután az aminosavból szabadkötésű aminosavat állítanak elő, ez a szervezet számára már méreg.
Ha az emésztőrendszeren keresztül az a glutamic-sav a szervezetbe kerül, akkor a vér glutamic-sav szintje 20-szorosára emelkedik, de gyakori a 40-szeres koncentráció is. Az úgynevezett „blood brain barrier" nem képes ilyen mennyiségű glutamic-savat lebontani, mivel ez nem természetes neki.
Tehát az állítás az étel csomagolásán, hogy „természetes", egy nagy hazugság.
Aki nátriumglutamáttal telepakolt ételt eszik, annak néhány fűszernövény (a kurkuma, silmarin, vagy gingko biloba) blokkolják a glutamic-savat, csillapítják a glutamát toxikus hatásait.
De a legjobb javaslat az, hogy messziről kerülje a csomagolt ételeket.
Egyetlen csomagolt ételről sem lehet biztosan állítani, hogy ne lenne tele glutamáttal. Az összetevők listáján kiderül, hogy a glutamát nem is egyszer, hanem 2-3 vagy többször is szerepel.
Az összetevő listát úgy kell értelmezni, hogy a legelső helyen levőből van a legtöbb, a második helyen levőből a második legtöbb, és így tovább.
Néhány eldugott glutamát név, melyet érdemes figyelni:
Minden ami „hidrolizált", élesztőkivonatok, monosodium glutamate, monopotassium glutamate, glutamate, glutamic-sav, zöldség-fehérje kivonat, zselatin, minden ami „autolizalt" (autolyzed), sodium caseinate, búza-kivonat, mesterséges ízesítés, természetes ízesítés, aroma-azonos ízesítés, kalcium caseinate, texturált-fehérje, tejsavó-izolátumok, ízfokozók. Valószínűleg fut még más néven is.
Ha az összetevők listája „fűszerek" megnevezést tartalmaz, akkor a legtöbb esetben az is tartalmaz glutamátot.
A törvény szerint, ha az ételhez már előre összekevert állapotban adnak hozzá valamit, akkor nem kell feltüntetni az összetevők listáján a glutamátot. Csak azt kell ráírni, hogy paprika-bors keverék, de közben tele van glutamáttal is. Ellenben a címkére csak annyi kerül: „fűszerek".
Ha az összetevő listáján több glutamátnak megfelelő nevet lát, az annyit jelent, hogy az étel nagy mennyiségben tartalmaz glutamátot.
Elgondolkodott már azon, hogy miért nem tudja letenni a chips-es zacskót, ha egyszer nekiállt az evésnek?
Nézze meg az összetevők listáját! A hidrogénezett olajokon kívül tele van glutamáttal. Az izgató toxinok túlizgatják az érzékelő-bimbókat a nyelvén, és további habzsolásra késztetik.
A toxikus hatás nem fejeződik be a nyelvnél, tovább izgatja az emésztőrendszer glutamát receptorait, aztán a glutamát bekerül a véráramlatba, onnan az agyába, és az agyban az agysejtjei a szó szoros értelmében szétdurrannak. mert a glutamát túlizgatja őket.
Vigyázzon, ne ez legyen a legnagyobb izgalma!
Aztán a lelkiismeretének könnyítése miatt a chips-et leöblíti diétás kólával, és a kólában levő aszpartám rátesz még 1-2 lapáttal. Kész a recept egy jó kis szívinfarktusra vagy agydaganatra, de lehet, hogy csak megvakul tőle. Bármelyik is az eredmény, mind csupa izgalom.
Egyetlen kérdés maradt: miért teszik a nátriumglutamátot az ételbe?
Azért, mert a feldolgozott ételeknek egyébként hányingert keltő íze lenne, és nem enné meg senki. Továbbá késztet az evésre, hizlal, betegséget okoz. Vagyis üzletet hoz a házhoz.
Állatkísérletet is végeztek az aszpartámmal.
108 patkányt etettek 2 év 8 hónapig az édesítőszerrel. Egy dobozos kólában található aszpartám 2/3 részét etették velük.
Az eredmény: TUMOR.
|
||||
Többször fölmerült már egyes gyógyszerbotrányok során, hogy milyen hihetetlen ellentmondás pusztán a gyógyszerelőállítás és a gyógyszerek terjesztése is: a betegségekre gyógyírt adók a betegségből élnek, következésképpen egyszerűen nem áll érdekükben valódi gyógyulást hozni. Bőven elég tünetmentessé tenni a beteget, de csak annyira, hogy hamarosan újabb gyógyszerek vásárlására (azaz termékvásárlásra) szoruljon. A gyógyszerüzlet létező fogalom, ez viszont nem kis játék, mert a modern világunkat és az emberiség általános egészségi állapotát dönti romba. Az eszmefuttatás általában itt abba is marad. Annyira vadító elképzelés, hogy ebből élhetnek emberek, hogy az embernek a feje is belefájdul a bizonytalanságba. Hallunk történeteket százéves emberekről, akik soha, semmilyen körülmények között nem használtak pirulákat és injekciókat, de a világ furcsaságait ma már egy vállrándítással el lehet könyvelni. Magyarország sarkalatos pontja az népegészség kérdésének: nem kellett hozzá egy évtized, és hazánkban tizenegymillióról kilencmillióra csökkent a lakosság száma. Egy ideig Guinness-rekordot vezettünk a száz főre eső legtöbb daganatos megbetegedésben is, és a mai napig aggasztó az egészségügy helyzete. Ez már axióma magyarhonban, de a következményeit nem tudjuk fölmérni. Döbbenetes eset volt, amikor néhány évvel ezelőtt egy dr. Gotlieb nevű rákkutató beismerte a CIA nyomozása során, hogy nagy mennyiségű letális vírust engedett a zairei Kongó-folyóba a népesség csökkentése céljából. Ez rosszabb helyeken is megüti a genocídium nevű emberiesség elleni bűntett fogalmát, Gotlieb doktor úr azonban a beismerés után nem büntetést, hanem állást kapott: az amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet vezetőjévé nevezték ki. Ezzel egybecseng a Mindent megértettem (J'ai tout compris) nevű francia könyvben idézett Robert McNamara, aki az Egyesült Államok Kiterjesztett Immunizációs Programjának egyik tagja: „Drákói intézkedést kell tennünk a népesség létszámának csökkentése céljából a lakosság akarata ellenére. A születési arányszámok csökkentése nem sikerült. Ezért a halálozási rátát kell növelnünk... éhínség és betegségek útján." Magyarországon egy év alatt 8%-kal nőtt a csecsemőhalandóság, míg az afrikai országokban az éhínség és a fertőző betegségek minden eddiginél több embert pusztítanak el. H. C. prof. dr. Peresztegi Sándor a Leleplező 2007. IX/2. számában megjelent cikkében kiemeli, hogy az úgynevezett „Harmadik Világ” függőségét (legyen az pénzügyi vagy akár egészségügyi) éppen ilyen módszerekkel próbálják fönntartani. Peresztegi úr elismert szaktekintély, több tudományos cikk és egyetemi tankönyv szerzője: közel egy évtizedet töltött védőoltások kifejlesztésével. Tíz évvel ezelőtt havonta nyolcszázhatvannégyezer forintot kapott, plusz ötszáz százalékos pótlékot, majd erre még kétezer százalékos jutalmat, de ő mégis fölmondott és az egyetemi pályáját is befejezte: azt mondja, belátott a színfalak mögé. Fölháborította, amikor megtudta, hogy a hepatitis B elleni vakcinát génmanipulációval gyártják, amely eredményeképpen fibromyalgiát (krónikus fájdalomszindrómát) és sclerosis multiplexet okoz. Láthatjuk, hogy több csoportnak is érdekében állhat a betegségeket terjedni engedni. Sokat hallhattunk meglepő könnyedséggel halálosnak mondható betegségekből kigyógyult politikusokról, pénzemberekről, ez pedig sokakban fölvetette a lehetőséget, hogy a manapság rettegett betegségek (mint például a HIV vagy a rák) talán már jól kezelhetők lennének. De lehet, hogy jobban megéri nem kezelni őket. Döbbenetes per zajlott az év elején az Amerikai Egyesült Államokban, de a média nagyon kínosan ügyelt arra, hogy ne történjék jelentős ismertetés erről semmilyen formában. Samuelt Firski azért perelte be az Egyesült Államokat, mert állítása szerint „az AIDS-vírus az U. S. Special Virus program mesterségesen előállított bioterméke”. Az említett program az USA-ban zajló kísérlet volt 1962 és 1978 között. A 02 CV 02396 számú esetben Garry Shmipthon bíró végső ítéletként határozatlan időre elhalasztotta a valódi ítéletet, ahogyan erről a Látkép 2007/1. számában beszámolt. Nem ez az első ilyen típusú per az Államokban. Az 1990-es években egy elismert jogász, a maga is HIV-pozitív Boyd E. Gravest indított pert azzal a váddal, hogy a HIV-vírus az izlandi juhok megbetegedését okozó Visna-vírus elemeit tartalmazza. A Visnát egyébként a náci Németországban fejlesztette ki a berlini Birodalmi Főlaboratóriumban 1943 májusának elején Gustav Bloominger őrnagy. Döbbenetes, de dr. Robert Gallo 1984 áprilisában az amerikai szabadalmaztatási hivatalban levédette az AIDS-vírus nevű találmányt a 4.647.773-as szám alatt. Ki tudja, hogy a mai összeesküvésekkel és álösszeesküvésekkel megőrjített világban mi igaz és mi nem? Az viszont biztos, hogy az őssejtkutatásokat Bush és kormánya azzal az érvvel támadják, hogy egy négynapos, mikroszkópikus méretű emberi embrió is teljes jogú emberi lény, ezért az erkölcsi normák súlyos megsértése lenne belőlük olyan őssejteket nyerni, amelyekből súlyos betegségek lennének gyógyíthatók (hiszen megfelelő technikával az őssejtből egy emberi test bármely sejtjét reprodukálni lehetne, így akár sérült sejteket és szöveteket cserélhetnének ki). Ez az érv azonban meglehetősen sántít egy olyan országban, amelyben a magzatelhajtásnak nincsenek különölegesen szigorú szabályai. Az újkori Isaac Newtonnak nevezett világhíres fizikus, Stephen Hawking teljesen mozgásképtelen, még beszélni is csak egy számítógépen keresztül tud. 2006 júliusában George W. Bush elnöki jogával megvétózta az emberi csírákból az őssejtek kinyerését, mire Hawking így reagált: „Az őssejtek kutatása lehetővé teszi azon betegségek gyógyítását, amelyek a jelen korban gyógyíthatatlanok. Ha az amerikaiak védekeznek ez ellen, tudatosan tönkreteszik az emberiséget."
|